2020.07 Queer!

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2020.07 Queer!

2020.07 Queer!

Dit item is verlopen op 31-08-2020.

T/m 29 juli 2020 - Queer! - portretten van jongeren

Expositie Queer!
Hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen?


113Zelfmoordpreventie stelde een aantal Zeeuwen deze persoonlijke vraag. Hoe is het om erachter te komen dat je gay, biseksueel, transgender of bijvoorbeeld non-binair bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: voor mij hoeft het niet meer?

We weten dat LHBTI’ers al heel jong moeten dealen met angst voor afwijzing, uitsluiting of pesten, problemen met familie en bovenal de worsteling om jezelf te accepteren. Dit maakt dat deze groep vijf tot zeven keer vaker dan anderen denkt aan zelfmoord.

QUEER! is een verzameling portretten van onder meer Niels, Kris, Stefano, Samuel en Evi. Zij hebben periodes gehad dat het leven geen zin meer leek te hebben en hadden een sterk gevoel dat ze er met niemand over konden praten.

Veel mensen vinden het moeilijk om over suïcide met anderen te praten, maar het kan wel. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, breng je iemand niet op gedachten door hierover te praten. Integendeel. Het kan helpen om de eenzaamheid en spanning weg te nemen en iemand het gevoel te geven dat hij of zij er niet alleen voor staat.

Zo kan jij ook een verschil maken.

Als je tips wilt over hoe je zo’n gesprek kan beginnen, pak dan je telefoon en download de VraagMaar app. Ook kun je 24/7 contact opnemen met 113 via 0900-0113 en www.113.nl.

QUEER! is in samenwerking met lokale partners te zien op verschillende plekken in Zeeland.

www.iedereenisanders.nl
www.113.nl

 

Bij de expositie hoort ook een boekje. Dit kunt u meenemen of hieronder downloaden.

Te downloaden: