2019.01 Kees van Burg

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2019.01 Kees van Burg

2019.01 Kees van Burg

Dit item is verlopen op 04-02-2019.

Januari 2019 - Kees van Burg - schilderijen

"Ik ben geboren (1956) en getogen in 's-Gravenpolder, nu alweer twintig jaar woonachtig in Goes. Van jongs af aan was ik altijd al graag bezig met tekenen. Op mijn 18e ben ik gaan varen. Daar aan boord is mijn hobby schilderen uitgegroeid tot een ware passie.
 


Al mijn vrije tijd aan boord besteedde ik steevast aan schilderen, mijn onderwerpen waren alles wat ik onderweg of in de havens interessant vond en vooral de schepen waar ikzelf op voer.
 


Op mijn 28e ging ik aan de wal werken en ben ik schilderles gaan volgen op de vrije academie voor realistische kunst in Veldhoven, waar ze me de olieverftechniek hebben bijgebracht. Daarna ging ik toch mijn eigen schilderstijl ontwikkelen. Mijn inspiratie voor mijn schilderijen doe ik op tijdens mijn vele fietsrondjes en wandelingen met mijn hond door onze eigen mooie provincie met haar prachtige plekjes, maar ook tijdens mijn vakanties in het buitenland doe ik inspiratie op. Ik heb dan ook bijna altijd mijn fototoestel bij me om onderweg mooie plaatjes te kunnen schieten en thuis bekijk ik dan welke het meest geschikt kunnen zijn voor een schilderij. In mijn schilderijen streef ik er altijd naar om mijn onderwerp zo natuurgetrouw mogelijk op doek of paneel in olieverf weer te geven."