2018.09 September - Kees Bruijnes - schilderijen

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2018.09 September - Kees Bruijnes - schilderijen

2018.09 September - Kees Bruijnes - schilderijen

Dit item is verlopen op 02-10-2018.

Kees Bruijnes schildert sinds 1985 en voor die tijd hield hij zich bezig schetsen en tekenen.  Op school maakte hij heimelijk portretjes van medeleerlingen en kreeg goede cijfers voor tekenen.

Met die skills ligt figuratief werken natuurlijk in de lijn. De abstracte rage die de wereld na de oorlog overspoelde, is daarom door hem ook nooit nagevolgd. Het voordeel van een niet-professioneel schilder is dan ook dat men te allen tijde zijn eigen gang kan gaan en zijn eigen stijl kan kiezen.

Voor het schilderen is olieverf is zijn enige materiaal en voor tekeningen zijn dat houtskool, potlood of Oost-Indische inkt. ’s Zomers kent hij geen groter plezier dan solitair buiten op locatie in één dag een landschap te schilderen. Niets prikkelt het oog en het gevoel voor schoonheid meer dan de directe waarneming. Kees Bruijnes is ook altijd te vinden op de Domburgse schilderdagen in mei.

Kees schildert overal. Het liefst in Zeeland maar evengoed op reis of waar dan ook. De opzet gebeurt tegenwoordig direct met olieverf verdund met terpentine. De volgende lagen van het schilderij ontstaan direct daarna met als medium een mengsel van lijnolie en terpentijn.

In de winterperiode houdt Kees het bij portretten en nodigt dan mensen uit om twee uur te komen poseren. In die twee uren hoopt hij dan de man/vrouw/kind treffend op het doek te krijgen. Lukt niet altijd, maar daarom wordt het ook KUNST genoemd!!

Het einddoel is een overwegend figuratief schilderwerk met een losse toets, een mooie kleurencombinatie en met gevoel voor het schilderachtige dat olieverf als geen ander medium kan weergeven.

Kees heeft al op veel plaatsen geëxposeerd.  

Zie ook de site www.keesbruijnes.nl