2017-6 Cursisten Praktische kunstgeschiedenis

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2017-6 Cursisten Praktische kunstgeschiedenis

2017-6 Cursisten Praktische kunstgeschiedenis

Dit item is verlopen op 03-07-2017.

In de maand juni is nogmaals werk te zien van cursisten van Ilse van Loo, ditmaal cursisten van de cursus Basis Tekenen en schilderen. 
 


Serie “Kleur"


'Deze cursus hebben we vorig jaar april afgerond. Daarbij hebben we alle beeldaspecten behandeld; licht en donker, compositie, beweging, structuur en natuurlijk kleur. De werken uit de periode “kleur“ wilden we graag aan het publiek laten zien. We hebben in de lessen alle contrasten in de kleurenleer van Johannes Itten behandeld en hopen dat u, als kijker, de kleurcontrasten ook kunt onderscheiden.


 

Daarnaast wordt de expositie uitgebreid met werken uit een nieuwe periode. Wij zijn namelijk aan de lessen Kunstgeschiedenis in de praktijk begonnen. We wilden u ons werk laten zien uit de periode “Oudheid “ t/m "Vroeg Christelijk". Natuurlijk krijgen wij de vrijheid om op onze eigenwijze de onderwerpen te interpreteren. De aanvulling zit hem veel al in de verschillende technieken en zienswijzen uit die periode.

Zo leren we niet alleen beter kijken maar ook doen, en komt iedereen toe aan zijn geëigende manier van werken.

Zo is schilderen niet alleen een fijne manier om je hoofd leeg te maken, maar krijg je ook een goed gevoel als je met je handen en je hoofd iets creëert in de fijne sfeer van deze groep, waar overigens nog een paar plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt het leren in Dorpshuis Versvliet, v.d. Plasschestraat 33 in 's-Heer Abtskerke.

U bent van harte welkom tijdens de openingsuren van het stadskantoor te Goes.'


Ilse van Loo

www.inenuitdekunst.nl

Contact:
Ilse van Loo - Remijn
Veerweg 55
4471 NB te Wolphaartsdijk
Tel: 06 - 29145144
E-mail: ilsevanloo-remijn@planet.nl