2017-4 Cursisten Praktische kunstgeschiedenis modern

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2017-4 Cursisten Praktische kunstgeschiedenis modern

2017-4 Cursisten Praktische kunstgeschiedenis modern

Dit item is verlopen op 01-05-2017.

Serie panorama Grote Markt Goes 

In de maand april is het werk te zien van de cursisten van de cursus Kunstgeschiedenis in de praktijk, gegeven door Ilse van Loo.

'Op de cursus hebben we allemaal een gedeelte van de Goese Markt geschilderd in de stijl van de Impressionisten. De werken uit die periode van de kunstgeschiedenis en het panorama Mesdag dienden daarvoor als inspiratiebron. We zijn net als de impressionisten op “kaal “ doek begonnen, hebben de kleuren puur gebruikt en zo min mogelijk zwart in de schaduw verwerkt. Kortom, de manier, de hanteringswijze van de impressionisten.

Daarnaast wordt de expositie uitgebreid met werken uit andere periodes in de kunstgeschiedenis, voornamelijk uit de twintigste eeuw.In de lessen wordt altijd eerst aandacht besteed aan de periode van de kunstgeschiedenis, waarna de cursisten aan het werk gaan met het materiaal, de structuur, de hanteringswijze, kleur, compositie en andere beeldaspecten uit die periode.Zo leer je niet alleen beter kijken maar ook doen. Ook kun je veel gemakkelijker bepaalde periodes uit de kunst herkennen, weergeven en doorgeven om uiteindelijk te vinden waar je zelf goed in bent of wat voor jou een manier is om uiting geven aan ..... een manier die bij jou past.Zo is schilderen niet alleen een fijne manier om je hoofd leeg te maken, maar krijg je ook een goed gevoel als je met je handen en je hoofd iets creëert. Je kunt het leren in Dorpshuis Versvliet, V.d. Plasschestraat 33 in 's-Heer Abtskerke.

U bent van harte welkom tijdens de openingsuren van het stadskantoor te Goes.'

Ilse van Loo

De deelnemende cursisten zijn:

Martine Bauwer
Leni Dominicus
Rita van Hartingsveldt
Jopje Kamperman
Riet de Koning
Ria Meerderman
Dorry Peeraer
Els Pleijte
Neeltje Spruijt
Fredriek Stols
Jaap van de Velde

www.inenuitdekunst.nl

Contact:
Ilse van Loo - Remijn
Veerweg 55
4471 NB te Wolphaartsdijk
Tel: 06 - 29145144
E-mail: ilsevanloo-remijn@planet.nl