2017-12 Sieraden - Cursisten Nicoline van Boven

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2017-12 Sieraden - Cursisten Nicoline van Boven

2017-12 Sieraden - Cursisten Nicoline van Boven

Dit item is verlopen op 29-12-2017.

Tijdens deze expo worden diverse sieraden getoond van een aantal cursisten van Nicoline van Boven. Zij geeft korte cursussen edelsmeden in haar eigen atelier in Kapelle. Dit doet ze sinds ze in 2012 haar atelier heeft uitgebouwd tot een grotere ruimte met plaats voor vijf cursisten.

“Mijn bedoeling is om mensen op een leuke en enthousiaste manier kennis te laten maken met verschillende aspecten van het edelsmeden”, aldus Nicoline. Geen eindeloze saaie technische oefeningen, maar op een creatieve manier wordt geprobeerd het beste in iedereen naar boven te halen, zodat de cursisten sieraden leren maken die zij zelf leuk vinden! In de eerste twee lessen worden er basistechnieken aangeleerd in de vorm van een paar vaste opdrachten. Daarna wordt individueel gekeken naar wat iemand ligt en welke technieken iemand specifiek kan en wil leren. Iedereen heeft zijn eigen smaak en stijl en die kan men volledig in eigen tempo ontwikkelen. Het leuke is dan ook de diversiteit aan stijlen die er te zien zijn tijdens deze expositie. Nicoline: “Het enthousiasme van mijn cursisten is vaak aanstekelijk! Sommigen noemen het zelfs verslavend om sieraden te creëren.”

De cursussen zijn speciaal kort gehouden (5 lessen), zodat je op elk moment (indien er plaats is) kunt inspringen of stoppen als het je toch niet ligt. In deze vijf lessen maak je ten minste twee of drie sieraden, naar gelang je eigen tempo en ontwerpen. Ook leer je denken in mogelijkheden en oplossingen om iets te maken wat je zelf graag draagt. En natuurlijk is het ook een leuke gelegenheid om een sieraad als cadeau voor iemand te maken. 

Meer info over de cursussen: www.nicolinevanboven.com


 

Catelijne Amijs
 

Anne Blok
 

Bea Coppejans
 

Marianne Heitman
 

Helma Hoek
 

Willeke Kotvis


Gea Uytenbroek
 

Natasja de Vos
 

Bert van der Zwaag