2016.11 Jenny Bommert

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2016.11 Jenny Bommert

2016.11 Jenny Bommert

Dit item is verlopen op 01-12-2016.

'Zeeuwse Poezen'


In november zijn illustraties van katten te bekijken van Jenny Bommert, de 'Zeeuwse Poezen'.
 


Jenny's katten Claudius en Beebiepoes zijn de aanleiding geweest voor haar project de 'Zeeuwse Poezen'. Omdat haar vriend zelf van oorsprong uit Limburg is en zij uit Duitsland komt, zijn alleen haar huiskatten oorspronkelijke Zeeuwse bewoners. Nadat Jenny Bommert naar Zeeland verhuisde kreeg ze meteen een fascinatie met de Zeeuwse klederdracht. Zo combineert ze nu in haar werk deze klederdracht met verschillende katten.
 


Misschien heeft u de 'Zeeuwse Poezen' in Zeeland al langs zien komen. Ze zijn namelijk door boekhandel-uitgeverij Het Paard van Troje als ansichtkaarten uitgegeven. Naast de 'Zeeuwse Poezen' laat Jenny Bommert nog andere kattenillustraties zien. Voornamelijk met haar favoriete karakter: de kleine Beebiepoes.
 

Dit kleine katje komt vaak griezelige dingen tegen. 

Jenny Bommert woont sinds ongeveer zes jaar in Nederland. Van oorsprong is ze Duitse. Ze studeerde van 2009 tot 2013 Illustratie in Den Bosch aan het AKV St. Joost. Na het behalen van het diploma Bachelor of Design verhuisde ze naar Zeeland, waar ze nu samen met haar vriend en hun twee katten leeft.

Voor meer informatie over Jenny Bommerts werk kijk onder www.jenny-bommert.nl