2016-5 Willemien Evers

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2016-5 Willemien Evers

2016-5 Willemien Evers

Dit item is verlopen op 01-06-2016.

'Ik leef en werk veel vanuit mijn gevoel en heb mijn hele leven mijn expressiviteit ervaren als een vriendin. Ik kan er mee lachen en huilen en het is altijd beschikbaar. 

In 1998 ben ik begonnen met het maken van grote mandala's op jute, dit naar aanleiding van het tekenen van mandala's.
 


Ook rond die tijd ben ik begonnen met kleiobjecten te maken, afgelopen jaar ben ik een nieuwe weg ingeslagen met het maken van grotere beelden en weer een stapje verder met het ontwikkelen van mijn kleiobjecten.
 


Mijn stijl heeft invloeden uit de kunst van Oceanië.

Zes jaar geleden ben ik gestart met schilderen en daarin ben ik zoekend gegaan naar mijn eigen stijl, en dat avontuur gaat steeds verder. Ik ben begonnen met gouache en acrylverf, en ik verwerk graag verschillende materialen in mijn werk. Ik heb werk gemaakt van o.a. knuffels, houten amuselepels, zelfgemaakte vormen van klei. Schilderijen met mozaïek van spiegelglas.
 


De laatste twee jaar werk ik vaak met een ondergrond die ik maak met verdunde verf en die ik laat uitlopen op het schilderij; je krijgt dan een lijnenspel en vanuit die lijnen bouw ik verder aan de compositie van het schilderij.
 


Afgelopen jaar heb ik twee drieluiken gemaakt, abstract met daarin vogelzand  verwerkt. Bij verschillende werken heb ik ook gedichten, teksten gemaakt.'

Willemien Evers