2015-6 Hendrike Huijsmans en Gidion van de Swaluw

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2015-6 Hendrike Huijsmans en Gidion van de Swaluw

2015-6 Hendrike Huijsmans en Gidion van de Swaluw

Dit item is verlopen op 01-07-2015.

 

 

OERSOEP

De expositie “oersoep” bestaat uit een reeks kleine schilderijen en tekeningen van fantasiewezens. De afbeeldingen zijn gemaakt op hout met acrylverf en gemengde techniek. De werkjes, ontsproten uit het brein van hun makers, zijn ingelijst in glazen petrischaaltjes alsof zij kweekjes uit een laboratorium zijn.

Oersoep is een gezamenlijke expositie van Gidion van de Swaluw en Hendrike Huijsmans.
Gidion richt zich hierbij op het figuratief afbeelden van zijn fantasiewereld, het lijkt een alternatieve werkelijkheid. Hendrike daarentegen zoekt juist naar de abstractie daarvan.

Gidion van de Swaluw uit Kortgene is tekenaar en illustrator.
Hij studeerde illustratie aan de kunstacademie in Kampen. Tegenwoordig richt hij zich vooral op het tekenen en schilderen van landschappen bevolkt door absurde wezens. De werken roepen bij sommige kijkers gevoelens van medelijden en soms afschuw op terwijl anderen juist in lachen uitbarsten. Zowel sciencefiction-verhalen als kinderboeken zijn met zijn werk geïllustreerd.

Hendrike Huijsmans uit Wolphaartsdijk is beeldend kunstenaar.
Aanvankelijk volgde zij een schildersopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas maar is tegenwoordig vooral gericht op het maken van ruimtelijk werk voor de buitenruimte. In haar vrije werk gebruikt  zij hoofdzakelijk staal en glas. In opdrachten voor de openbare ruimte past zij vooral polyester toe. Haar werk is meestal kleurig en van een royaal formaat.

  

Gidion van de Swaluw
gidion@droomoog.nl
www.droomoog.nl
0113-301665
Hendrike Huijsmans
hendrike@hendrikehuijsmans.nl
www.hendrikehuijsmans.nl
06-46792258