2015-4 Marijke Minneboo

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2015-4 Marijke Minneboo

2015-4 Marijke Minneboo

Dit item is verlopen op 07-05-2015.

 

 

"Mijn beeldende expressie groeit altijd vanuit het thema “water”. Mijn sculpturen zijn plastisch, tastbaar, monumentaal en hebben te maken met de zee met alles wat zich daaromheen op- en in afspeelt. Het water, in alle facetten en vormen,  is een onuitputtelijke bron van inspiratie. De kracht en macht van de zee staat voor mij symbool voor emoties van de oerziel.

Al van kinds af aan loopt het water als een rode draad door mijn leven. Onderhuids in lichaam en geest voel ik me hier dan ook sterk mee verbonden. De daarmee gepaard gaande gevoelens en emoties zijn maatgevend in de realisering van mijn werk. In mijn werk  trek ik via mijn sculpturen een persoonlijk spoor door mijn leven waarbij eenvoud voorop staat. Uitgaande van die eenvoud probeer ik altijd een sterk beeld te creëren door te herhalen om zo te komen tot een persoonlijk handschrift.

Na vele omzwervingen van zo’n tien jaar in beeldhouwen in steen en keramiek bij het ROC en Kunsteducatie Walcheren heb ik in 2006 de stap gezet naar de academie. Daar heb ik de afgelopen acht jaar, twee dagen per week, een opleiding gevolgd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas http://www.academiesintniklaas.be  in de discipline hedendaagse beeldhouwkunst en ben in juni 2014 afgestudeerd. In de specialisatiegraad heb ik mij het werken in epoxy, polyurethaan en acryl kunststof eigen gemaakt.

Daarnaast maak ik zo af en toe graag zijsprongetjes naar de keramiek, video, (macro) fotografie en dan specifiek van alles wat uit de zee komt en buiteninstallaties in allerlei materialen. Werken in een van buitenaf opgelegd thema doe ik niet graag, ook niet in de opdrachten die ik tot nu toe heb gekregen en uitgevoerd. Doe ik dit toch, dan zal daarin altijd  iets van mijn eigen thema in terug te vinden zijn om de simpele reden dat ik altijd dichtbij mezelf en mijn thema wil en zal blijven. Eigenzinnig noemt men dat maar dat vind ik juist de grootste kracht van een kunstenaar.

De sculpturen die in het Stadskantoor staan, zijn gemaakt in epoxy, kunststof, rubber en roestvrijstaal."

Marijke Minneboo

Contact: marijkeminneboo@zeelandnet.nl