2015-4 Mandy van Goeije

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2015-4 Mandy van Goeije

2015-4 Mandy van Goeije

Dit item is verlopen op 07-05-2015.

 

"Mijn werk laat zich niet in een eenduidige beschrijving vangen. Enerzijds zijn er de elegante illustratieve en vaak sprookjesachtige aquarel- en gouache-tekeningen.

 

Ripples - aquarel, gouache en pastel op papier

 

Maar daarnaast werk ik veel met mixed media. De mogelijkheden daarvan nodigen uit tot een meer expressieve stijl en zijn zo onbegrensd dat mijn eigen stijl er tot op heden nog geen duidelijke afbakening in heeft gevonden.

 

Spring - Mixed Media op canvas

 

Toch beginnen langzaam maar zeker de twee stijlen naar elkaar toe te groeien.

 

Mister, mister, mixed media op canvas
 


Mijn werk vloeit voort uit de vele visuele en kunstzinnige dagboeken die ik heb gemaakt. Op een dag ontdekte ik dat ik mijn verhaal beter in beeld uit kon drukken dan in taal en vanaf dat moment ben ik me beeldend steeds meer gaan ontwikkelen. Aanvankelijk in de privacy van mijn dagboek en later op papier, doek en paneel.

Het kunstzinnig dagboek is nu voor mij vooral een laboratorium om te experimenteren met ideeën, stijlen en materialen. Mijn verhalen liggen besloten in mijn schilderijen. Al blijft het fascinerend om te horen hoe iemand anders zijn eigen verhaal er in vindt.

Inspiratie vind ik in de verstilling van kleine momenten in het leven, diepe gevoelens en de verbinding die ik voel met de wereld om me heen. Daarbij leen ik van dromen, sprookjes, mystiek, archetypen, symbolen en natuurlijk de natuur. Ik kan mij kleine momenten verliezen in licht, in de lucht, in muziek, in poëzie, in tekeningen van mijn dochters en helaas iets te veel in de niet-aflatende stroom aan hedendaagse kunst (met hoofdletter K en zónder) die zich dagelijks op het internet aanbiedt. De kunst is niet zozeer inspiratie te vinden, maar de rust te zoeken om dat wat vanbinnen leeft, een plek in het dagboek of op het canvas te laten vinden.

Schilderen is voor mij geen hobby of werk. Het is een vorm van ademhalen."

 

Mandy van Goeije

 

www.mandyvangoeije.com
e-mail: mandy@mandyvangoeije.com