2015-11 Kees Huijsen

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2015-11 Kees Huijsen

2015-11 Kees Huijsen

Dit item is verlopen op 14-12-2015.

Expositie KLEURIGE AQUARELLEN van Kees Huijsen

 

In de aquarellen van Kees Huijsen draait het niet om de exacte weergave van de werkelijkheid, maar om het creëren van een eigen wereld. Daarin spelen sfeer en dynamiek een belangrijke rol.

 

Valdijk

 

‘Ik vind dynamiek belangrijker dan gelijkenis in een aquarel, probeer beweging te suggereren door objecten, zoals huizen of schepen, als levende wezens te behandelen. Ze moeten naar elkaar kijken, onderling praten … elkaar versterken. Door kleuren explicieter te kiezen, vormen te overdrijven en lijnen aan het beeld toe te voegen, probeer ik mijn onderwerp levendiger te maken.
Vaak blijken de plaatsen die mij sterk aanspreken, met water te maken te hebben, zoals havens, boten, scheepswerven of kanaaltjes.’

Als kind liep hij, opgroeiend in Monster, het Westland, vaak rond in het Gemeente Museum van Den Haag, dromend om ooit zelf aan de slag te gaan met penselen en verf.
Na zijn opleiding in de jaren zeventig schildert hij eerst vooral in olieverf, maar van lieverlee maakt dat plaats voor de aquareltechniek.
Het gedrag van pigmenten met het water op het witte papier vindt hij fascinerend. De snelheid waarin je het onderwerp kan vastleggen in heldere kleuren is elke keer weer een uitdaging.

 

Amsterdam


De nu in Kloetinge wonende Huijsen verbeeldt vooral onderwerpen uit zijn omgeving.

 

Rangeerterrein Goes

 

Plaatsen waar hij wat mee kan, zijn vaak stoere plaatsen: de scheepswerf en oesterputten van Yerseke, de havens van Antwerpen en  Hansweert.

 

Yerseke

 

Yerseke

 

Via zijn site is een gratis boek ‘EUROPA IN KLEUR’ te downloaden. In het boek tref je zo’n 40 aquarellen. De onderwerpen variëren van stads- en dorpsgezichten tot aan landschappen en boten. Het boek is ook via ibooks voor de ipad te verkrijgen.

 

 

Kees Huijsen  (CBK-lid, docent Aquarelleren bij ZVU)

 

Kijk voor meer informatie en het boek op www.keeshuijsen.nl