2015-1 Kees Bruijnes

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2015-1 Kees Bruijnes

2015-1 Kees Bruijnes

Dit item is verlopen op 02-02-2015.

 

 

Voor Kees Bruijnes als kunstschilder telt de natuur om hem heen en daarbij rekent hij ook mensen en alle maaksels van diezelfde mens, zoals de huizen en de steden. 


Hij kan letterlijk ieder moment verrukt raken van de schoonheid die overal te vinden is. Schilderen is voor hem een dankbare manier om een religieus aandoend verrukkingsgevoel in daden om te zetten. “Religieus aandoend” is hier een goede term, want Kees heeft verder geen affectie met enige religie. 

 

 

Kees vraagt mensen twee uur te poseren. Dat is altijd spannend want in die tijd dient die persoon direct te worden vastgelegd in olieverf of op zijn minst in schetsen en foto’s als voorbereidend materiaal. Hij vraagt mensen die er naar zijn opvatting schilderachtig uitzien. Vrouwen, mannen, jonge en oude. Ook opdrachten worden geaccepteerd.

 

 

‘s Zomers bij gunstig weer en gunstig licht staat Kees Bruijnes buiten. Bij het Veerse Meer, bij de Stenen Brug in Goes, zo maar ergens op een mooie plek in de Zak van Zuid-Beveland of op vakantie ergens in een buitenland.  


Ezel opzetten, olieverf op het palet en proberen maar of het schilderij wat worden wil.

 

 

Olieverf is zijn enige materiaal. Het liefst alla prima dus direct op doek. Natuurlijk heeft hij ook altijd een klein schetsboekje bij zich om onderweg in trein of café - meestal onopvallend - te oefenen in het portrettekenen. 

 

 

Kees heeft de kneepjes van het vak in de jaren tachtig geleerd in Goes van beeldend kunstenaars Peter Rosier en Johannes Milhaus, maar na die studie ging hij zijn eigen weg.

 

Contact


www.keesbruijnes.nl