2014-6 Leerlingen Goese Lyceum

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2014-6 Leerlingen Goese Lyceum

2014-6 Leerlingen Goese Lyceum

Dit item is verlopen op 05-07-2014.

Van Egodocument tot Heilige Huisjes


In juni is er een tentoonstelling van beeldend werk van leerlingen (15-18 jaar) uit de bovenbouw vmbo, havo en vwo van Het Goese Lyceum. De leerlingen werkten aan verschillende opdrachten. De belevingswereld van deze  leerlingen komt vooral tot uitdrukking in 'Egodocument', 'Zelfportretten', ‘Vakantieherinneringen' en 'Heilige Huisjes'. Met de fotocamera in de aanslag zijn de leerlingen Goes in gegaan en zij hebben voldoende inspiratie opgedaan om prachtige stadsbeeldboeken te maken, waarbij het accent ligt op het verbeelden met gebruik van verschillende materialen. Ook de landelijke omgeving van Goes is vastgelegd in impressionistische schilderijen.
Wij hopen dat u wederom geniet van de creativiteit van deze leerlingen.

Alice de Bruijne (docente Beeldende Vorming Het Goese Lyceum)

 


Sharon Harthoorn (15 jaar)
Titel: Egodocument
 

"De contour is mijn gezicht. Ik wilde een soort 'galaxy-structuur', buitenaards. Als tegenhanger koos ik voor felle kleuren en bloemen. Ik ben gewoon begonnen met schilderen en gebruikte wat er in mij opkwam. Ik wilde wel dat het een samenhangend geheel werd. Mijn inspiratiebron is de natuur."
 


Joske Meeuwsen (17 jaar)
Titel: Heilige huisjes voor mijn zussen
 

"Voor de opdracht 'Heilige Huisjes' heb ik besloten mijn zussen in het zonnetje te zetten. We doen veel dingen samen en dat wilde ik benadrukken. In elke pot zit een foto van een van mijn zussen en bij elke foto hoort een apart verhaal. Bijvoorbeeld dat we nog elk jaar paaseieren zoeken, ook al zijn we (bijna) allemaal volwassen."

 


Linsey Geldof (17 jaar)
Titel: Veerse Meer
 

"Ik heb dit landschap gefotografeerd in het bos bij het Veerse Meer (Wolphaartsdijk). Nadat ik de foto had met de belichting die ik wilde, ben ik deze foto gaan schilderen in impressionistische stijl. Het weergeven van licht is erg belangrijk. De diepte heb ik aan gegeven met verschillende kleurnuances."
 

 Britt Gijzen (16 jaar)
Titel: Mijn vakantieherinnering

"De laatste vakantie heb ik bij een vriendin geslapen in een strandhuisje. Wakker worden op het strand is toch wel heel bijzonder."