2014-1 Nelleke Tessen - van Liere fotogedichten

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2014-1 Nelleke Tessen - van Liere fotogedichten

2014-1 Nelleke Tessen - van Liere fotogedichten

Dit item is verlopen op 11-02-2014.

Nelleke Tessen - van Liere uit Kapelle exposeert fotogedichten.

 

 

Een aantal van die fotogedichten kunt u onderaan deze pagina bekijken.

 

Nelleke Tessen - van Liere

Nelleke Tessen heeft iets met schrijven. Nadat ze in 2002 een boekje voor haar kinderen had geschreven over een bepaalde gebeurtenis uit haar leven, kreeg ze de smaak te pakken. Ze ging verder met gedichtjes op rijm. Gedichtjes van allerlei aard die ze aan verschillende mensen liet lezen. Ze kreeg het advies hiermee iets te gaan doen. 

 

Zo kwam ze op het idee een gedichtenbundel te maken. Via een ‘print on demand’- uitgever kon ze haar droom waarmaken en mocht ze in 2009 haar eerste gedichtenbundel (De klompen van mijn vader) in ontvangst nemen. Deze bundels zijn nog te koop.

 

Rouwdichten 

Op 28 januari 2010 (Nationale Gedichtendag) stuurde ze een gedicht naar Omroep Zeeland over de aardbeving in Haïti. Met dit gedicht was zij te zien op Omroep Zeeland TV. Toen haar in datzelfde jaar iemand vroeg of ze ook rouwgedichtjes wilde maken, is ze daarmee aan de slag gegaan en is, in eigen beheer, de bundel ‘Een laatste groet’ ontstaan. Het jaar daarop kwam haar tweede rouwbundel uit, met als titel ‘Herinnering aan jou’. De rouwbundels zijn inmiddels uitverkocht. Nelleke leest elk jaar zelfgemaakte gedichten voor bij de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst van de uitvaartverzorger in Kapelle.

 

Op 1 maart 2011 is zij geïnterviewd door Ferry de Groot, die bij haar thuis is geweest. Dit had te maken met de nominatie van de NL Award van Omroep Zeeland. 

 

Kinderrijm

In 2012 heeft ze, samen met haar schoondochter, een kinderbundel uitgegeven, ook weer in eigen beheer. Dit boekje heet: ‘Rie Raa Rijmpjes’. In het kinderboekje staan 24 grappige gedichtjes op rijm. De 24 bijpassende, leuke, tekeningen zijn door haar schoondochter gemaakt. Ook dit boekje is nog te koop.

 

Tussendoor is Nelleke begonnen met fotogedichten, met of zonder rijm. De fotogedichten zijn te koop.

 

Columns

Daarnaast schrijft ze columns. In het maandblad ‘Landleven’ was in mei 2013 een column van haar te lezen in het Zeeuws. Ook in ‘de Scheldepost ’ een weekkrant voor de Gemeente Kapelle, heeft ze een aantal keren een column mogen publiceren. Graag zou ze een boek willen schrijven maar dat is er nog niet van gekomen. 

 

 

Wat zij verder gedaan heeft, en nog doet, is te zien op haar website: www.words4you.nl

 

Nelleke Tessen – van Liere

Tel:       0113 343981 / 06-2275 5997

Email:   tessli@zeelandnet.nl

Te downloaden: