2013-9 Oosterscheldeweek

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2013-9 Oosterscheldeweek

2013-9 Oosterscheldeweek

Dit item is verlopen op 01-10-2013.

Foto's van het onderwaterleven in de Oosterschelde door Nationaal Park Oosterschelde in verband met de Oosterscheldeweek 2013. Goes is dit jaar gastheer. Kijk voor het programma op: http://www.ontdekdeoosterschelde.nl/

 

Dit is de tweede editie van de - reizende - expositie die eerder in het Stadskantoor te zien geweest, namelijk in voorjaar 2012.

 

Foto Roel van der Mast

 

Foto’s 'Onderwaterfotografiekampioenschap Oosterschelde’

Ruim honderd duikers reageeerden op de oproep van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en het Nationaal Park Oosterschelde (NPO) om foto’s en filmpjes in te sturen voor het nieuw in het leven geroepen ‘Onderwaterfotografiekampioenschap Oosterschelde’. De expositie bevat een selectie. 

 

Foto Janny Bosman 

 

De Oosterschelde is een prachtig natuurgebied waar onder andere vele soorten vogels te zien zijn. Onder water is de Oosterschelde echter net zo mooi: Deze haast sprookjesachtige wereld - waarin unieke planten en dieren leven - is zeer divers en kleurrijk. Voor veel Nederlanders is dit echter nauwelijks voor te stellen.

Daarom hebben de NOB en het NPO besloten de onderwaterwereld van de Oosterschelde meer bekendheid te geven. Hiervoor hebben zij een nieuw evenement in het leven geroepen: het Onderwaterfotografiekampioenschap Oosterschelde. Alle duikers uit binnen- en buitenland hebben ruim drie maanden de tijd gekregen om binnen diverse categorieën in de Oosterschelde (op)genomen foto’s en filmpjes in te sturen. Een vijfkoppige jury heeft zich vervolgens over de inzendingen gebogen.  

 

Foto Janny Bosman 

 

Rondje om de Oosterschelde

De winnende foto’s worden vertoond via een reizende expositie, genaamd ‘Oosterschelde Ondersteboven’. De mooiste inzendingen worden op deze manier benut om ook de rest van Nederland enthousiast te krijgen over de Zeeuwse onderwaterwereld. De expositie maakt in 2011 en 2012 via gemeentehuizen, scholen, bibliotheken en dorpshuizen een rondje om de Oosterschelde.

 

 

 

 

Meer informatie over de Nederlandse Onderwatersport Bond www.onderwatersport.org