2013-9 Ann van Haver en Peter van Leeuwen

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2013-9 Ann van Haver en Peter van Leeuwen

2013-9 Ann van Haver en Peter van Leeuwen

Dit item is verlopen op 01-10-2013.

 

Ann van Haver 

 

 

Ann van Haver toont acrylschilderijen op papier, achter glas.

 

  

Ann van Haver is geboren in 1948 te Amsterdam en volgde aan de Rietveld Academie in Amsterdam de opleiding Textiele vormgeving en Weven. Tegenwoordig woont zij in Kamperland.

 

 

Haar  voorkeur gaat uit naar het schilderen met acrylverf. De onderwerpen die ze schildert zijn landschappen, Zeeuwse boerderijen, stillevens en veelkleurige composities van alledaagse dingen.

 

 

 

 

Peter van Leeuwen

Peter van Leeuwen, geboren 1942 te Rotterdam, woont sinds enige jaren in het 'kunstenaarsdorp' Kats. Hij heeft in de Galerie van Kats zijn abstract–surrealistische werk geëxposeerd en doet dit jaar voor de tweede keer mee met Kunstspoor, een initiatief van stichting kunstspoor Noord–Beveland.

Hij kwam in contact met Ann van Haver en werd aangenaam verrast door haar kleurgevoel en evenwichtige composities. Tijd om eens samen te gaan exposeren. Voor deze gelegenheid is hij gaan experimenteren met twee niet te vergelijken elementen: schilderijtjes 'veroorzaakt door een vlaag van noeste huisvlijt' en Amerikaanse striphelden. Twee gegevens die zo op het eerste gezicht geen enkele relatie met elkaar hebben.


 

 

Voor meer inlichtingen: Peter van Leeuwen 0113 40 45 53.