2013-8 Fotografie Jos van den Berg

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2013-8 Fotografie Jos van den Berg

2013-8 Fotografie Jos van den Berg

Dit item is verlopen op 31-08-2013.

 


Jos van den Berg is opgeleid als vormgever en heeft bij diverse reclamestudio's in het land gewerkt. 

 
Fotografie was van jongs af aan een passie en onder het motto "waarom een fotograaf regelen als we dat zelf ook kunnen" werden er al snel fotostudio's en donkere kamers ingericht. Packshots, food, thema's, architectuur, smoelenboeken: alles wat nodig was werd zelf gefotografeerd.
 
 

 

De intrede van de digitale fotografie gaf Jos van den Berg de push om een oude liefde weer op te pakken: modellen. Hij vindt niets mooier dan het creëren van een spannend beeld en zal het niet laten om alle mogelijkheden van Photoshop te benutten. Aan een foto wordt net zo lang geschaafd tot hij tevreden is en dat kan vele uurtjes kosten. Voer voor puristen,  maar waarom zou je een beeld niet iets extra geven?
 
 

 

De studio is zijn domein, maar hij gaat er ook graag op uit om modellen in oude verlaten oorden te fotograferen. En hoewel landschappen geen specialiteit zijn, op de expositie zijn er ook een paar te vinden.

 

 

Sinds 1,5 jaar is Jos van den Berg weer woonachtig in Goes en werkt regelmatig samen met visagiste/styliste Marty Weststrate en kapsalon Studio Looks.