2013-12 Erna Daalman tekeningen en schilderijen Ganzen

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2013-12 Erna Daalman tekeningen en schilderijen Ganzen

2013-12 Erna Daalman tekeningen en schilderijen Ganzen

Dit item is verlopen op 30-12-2013.

Erna Daalman, parttime beeldend kunstenaar van beroep, heeft voor haar expositie in ganzenstad Goes tekeningen en schilderijen gemaakt met het thema ganzen.

Al op jonge leeftijd werd zij geïnspireerd door het beeldje van de beeldhouwer Anton Beijsens dat vroeger aan de Oostsingel stond: de Goese Gans. Op de expositie zijn verschillende werken te zien van de gans, meestal in een figuratieve stijl en gemaakt met verschillende technieken, onder andere olieverf en ganzenveertekenen. Het thema is gekozen omdat zij de uitdrukking van de ogen in een portret wil weergeven.

Sinds 1984 maakt Erna Daalman portretten van dieren, in series voor exposities én in opdracht. De tekeningen en schilderijen zijn inmiddels wereldwijd verspreid, aangekocht door particulieren  en bedrijven.

Op het wapen van de gemeente Goes staat een gans afgebeeld. Een gedeelte van De Poel in de zak van Zuid Beveland wordt ook wel De Ganzenpoel genoemd vanwege de vele ganzen die er overwinteren. In diezelfde Poel heeft Erna Daalman vroeger samen met haar vriendin Carolien lange winterse wandelingen gemaakt. Erna Daalman is geboren in Baarland en heeft in Goes op school gezeten.

 

Al jaren werkt zij in Rotterdam, maar zij komt met haar werk nog regelmatig terug naar Zeeland. De basis hiervoor is immers ontstaan in de Zak van Zuid-Beveland.