2013-10 Caroline de Ligt "Zeeuwse stikken"

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2013-10 Caroline de Ligt "Zeeuwse stikken"

2013-10 Caroline de Ligt "Zeeuwse stikken"

Dit item is verlopen op 25-11-2013.

 

 

Zeeuwse Streek Sieraden

 

Zeeuwse streeksieraden horen traditioneel bij de Zeeuwse Klederdracht. Er waren allerlei variaties op dezelfde thema’s, die door mensen uit alle lagen van de bevolking gedragen werden.

Het mooie is dat de sieraden nog steeds volop in de belangstelling staan en prachtig passen in deze tijd. Veel mensen dragen weer graag het erfgoed van hun voorouders of kiezen voor een moderne variant op de oeroude vormen en symbolen.

 

 

De “Zeeuwse Stikken” die in atelier Quast, bij Baarland op Zuid-Beveland, gemaakt worden zijn bijzonder door hun afmetingen. Deze sieraden zijn niet bedoeld om je hals te versieren, maar je huis, of werkruimte. Ze zijn groot (30 à 90 cm) en uniek. Stuk voor stuk met veel aandacht en liefde vervaardigd. 

 

 

Het basismateriaal bestaat uit oude kranten (PZC’s natuurlijk!). Daarop komen allerlei randen en versieringen van touw, kant, gehaakte kleedjes, kralen en wat verder van pas komt. De afwerking is goud- of zilverkleurig, soms met bloedkoralen of zwarte accenten.

 

 

Zeeuwse Stikken passen in zowel een modern als een klassiek interieur en stralen een warme authentieke Zeeuwse sfeer uit.

 

Meer informatie:

www.zeeuwsestikken.nl

www.quastnl.nl