2012-5-6 Schilderijen Hans Sonke

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2012-5-6 Schilderijen Hans Sonke

2012-5-6 Schilderijen Hans Sonke

Dit item is verlopen op 01-07-2012.

 

Hans Sonke

Hans Sonke is geboren en opgegroeid in Wilhelminadorp, na de lagere school opgeleid in het schildersvak en nu veertig jaar werkzaam als huisschilder, waarvan de laatste acht jaar hoofdzakelijk als instructeur aan het Vakcentrum Schilderen in Goes.

 

 

"Al vanaf jonge leeftijd had ik het tekenen als hobby. In de periode dat ik opgroeide en ging werken had ik daar minder tijd en interesse voor. Toen ik een gezin kreeg met drie kinderen deed ik er bijna niets meer mee. Op het moment dat de kinderen de deur uit gingen om te studeren, werken, trouwen enz. kreeg ik weer meer tijd en zin om mijn oude hobby op te pakken. Naast het tekenen kreeg ik belangstelling voor de schilderkunst en kwam erg onder de indruk van impressionistische schilders. Zeker na een bezoek aan het d ‘Orsay museum in Parijs. Schilderen op die manier, lekker vlot, niet te gedetailleerd, dat is mijn stijl. Nu ben ik daar ongeveer acht  jaar mee bezig, niet zo intensief maar meer als rustgevend tijdverdrijf. Het is fijn om een paar uurtjes te schilderen met wat muziek erbij."

 

 

Materiaal en werk
"Hoofdzakelijk werk ik op houten panelen omdat dit een prettige, vlakke en vaste ondergrond is. Op dit moment schilder ik op doek / canvas. De structuur hiervan is mooi in het werk en geeft een ander aanzicht. Als verfmateriaal werk ik met acrylverf, daarmee kan mede door de snelle droging vlot gewerkt worden. Het werk dat ik maak, is vaak het uitproberen van verschillende onderwerpen zoals: stadsgezichten, portretten en natuur."

 

 

 

Expositie
"Exposeren doe ik nier zo vaak, binnen mijn woonplaats Goes heb ik geëxposeerd in Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en huisartsenpraktijk De Pijlers. Ook heb ik deelgenomen aan het evenement ‘Beelden aan water’ rond de binnenhaven van Goes."