2012-12 Schilderijen Dick Bakker

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2012-12 Schilderijen Dick Bakker

2012-12 Schilderijen Dick Bakker

Dit item is verlopen op 19-02-2013.

 

 

Vijf jaar geleden is Dick Bakker verhuisd uit Zeeland naar Friesland. Daarvoor heeft hij 30 jaar in Zeeland gewerkt als landschapschilder. Eerst woonde hij in Middelburg, maar al snel ontdekte hij de Oosterschelde en de polder van Zuid Beveland en besloot hij met zijn gezin naar Krabbendijke te verhuizen.

 

 

Op een paar strandschilderijen na, zijn alle onderwerpen die hij geschilderd heeft, gezien op fietsafstand van Krabbendijke. Buiten maakte hij de schetsen van de landschappen die hem boeiden. Op de eerste plaats de Oosterschelde – de eerste jaren nog voor de afsluiting van de Oosterschelde, toen de Oosterschelde nog “wiervrij” was-, de polders met rijen populieren en de vette klei, de Vinkenissekreek , de natuurgebieden rond de Oesterdam, het “meertje” (de oude ijsbaan) van Bath en de Yerseker Moer. Een steeds terugkerend hoogtepunt waren de koolzaadvelden, veelal van Van der Have, met de typische weggetjes door het koolzaad waardoor je er echt in kon staan.

 

 

Na het schetsen begint de volgende dag, wanneer de herinnering nog vers is, het schilderen, meestal op grote formaten. Favoriete afmetingen zijn 80 x 100 en 80 x 110 cm.

 

Steeds weer enthousiast over de grootsheid van de schepping en de heldere felheid van het Zeeuwse licht liet hij honderden schilderijen ontstaan.

 

 

Na de verhuizing naar Friesland zijn de schilderijen die nog in bezit waren van de kunstenaar, ondergebracht  in de kantoorruimte van notarissenkantoor De Zeeuwse Alliantie, voorheen Frantzen en Van Sisseren te Goes, die de schilderijen in beheer heeft en tentoonstellingen organiseert, zoals deze expositie.

 

 

Meer informatie: www.dickbakkerschilderijen.nl