2012-10 Schilderijen Marianne Barth-Verkaik en foto’s Martijn Barth

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2012-10 Schilderijen Marianne Barth-Verkaik en foto’s Martijn Barth

2012-10 Schilderijen Marianne Barth-Verkaik en foto’s Martijn Barth

Dit item is verlopen op 19-11-2012.

Expositie van moeder en zoon.

Van Marianne Barth-Verkaik zijn stillevens, vogels en portretten te zien. Zij schildert in olieverf op de klassieke manier: een aantal lagen transparante verf in kleur over een onderschildering in één kleur.

Martijn Barth toont foto’s, veelal in zwart-wit. Hij studeerde aan de fotovakschool. Naast straatfotografie heeft hij een voorliefde voor portretfotografie.

Schilderijen Marianne Barth-Verkaik

Marianne Barth-Verkaik woont in de Kop van Noord-Holland (Julianadorp) maar is, zeker in de zomer, veel in Zeeland.

Via een vriendin komt zij met aquarelleren in aanraking. Een (moeilijke) techniek, die haar nog steeds aanspreekt.  Maar het smaakte ook naar meer. Via lessen bij Triade(creativiteitscentrum in Den Helder) komt ze uiteindelijk in aanraking met de klassieke manier van schilderen: een onderschildering in één kleur, daarna een aantal transparante kleurlagen eroverheen. In 2008 is zij bij Crejat in Alkmaar begonnen aan een vierjarige teken- en schilderopleiding en heeft deze in april jl afgerond. De lessen in klassiek schilderen worden ook nog steeds gevolgd.

“Nu wil ik  de oude techniek op mijn eigen manier gaan toepassen. Twee studiegenoten uit Alkmaar zijn bezig om een collectief op te richten, waarbij de nadruk ligt op een verdere ontwikkeling in het schilderen. Ze hebben mij gevraagd om mee te doen. Een nieuwe uitdaging dus.”

Fotografie Martijn Barth

  

Martijn Barth exposeerde al eerder in Goes met de tentoonstelling 'Foto's door de dagen heen' en toonde  toen een verzameling straatfoto's. Naast straatfotografie heeft Martijn een voorliefde voor portretfotografie. Het aansprekende voor hem van portretgrafie is om samen met het model tot iets moois te komen. Vaak heeft hij vooraf al een bepaald idee voor de foto, maar eenmaal bezig blijken de foto's die spontaan ontstaan, altijd het meest aan te spreken.

De foto's zijn veelal in stemmig zwart-wit en zijn op lokatie of in de studio gemaakt. Martijn Barth is woonachtig in Amsterdam en studeerde aan de fotovakschool.