2011-7 Atie de Visser-Verschoor Panta Rhei Alles stroomt

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2011-7 Atie de Visser-Verschoor Panta Rhei Alles stroomt

2011-7 Atie de Visser-Verschoor Panta Rhei Alles stroomt

Dit item is verlopen op 29-11-2011.

 

 

 

Panta Rhei - Alles stroomt

  

Atie heeft op latere leeftijd haar talent voor schilderen ontdekt. Na 1 jaar schilderen op het R.O.C. in Goes heeft ze de stap genomen om in 2003 naar de kunstacademie in St.Niklaas (België) te gaan waar ze na een vierjarige studie in 2007 afstudeerde als bachelor in de schilderkunst.

Atie heeft les gehad van de kunstenaar Jaques Neeve en leerde bij hem haar liefde voor de natuur vast te leggen in landschappen en stillevens. Zo ontdekt ze steeds meer dat ze door het schilderen nog meer ruimte in haar zelf krijgt. Door zich tijdens het schilderen af te sluiten kan ze de dingen los laten, wat haar innerlijke rust geeft en de mogelijkheid om haar creativiteit verder te ontwikkelen.

Ze is geïnspireerd door het impressionisme, realisme, symbolisme en kubisme en geboeid door de natuur, kleuren en mensen en ze werkt met verschillende materialen. Vanaf 2000 heeft zij diverse reizen gemaakt naar onder andere Frankrijk, Italië, Griekenland, Polen, Spanje en Portugal.

Veel van de indrukken die zij tijdens deze reizen heeft opgedaan heeft zij vast gelegd op beeld en zijn een inspiratiebron voor haar schilderijen

Atie: "Ik verdiep en verwonder mijzelf steeds weer."

 

Atie de Visser-Verschoor

Geboren: 17-08-1947

Plaats: Almkerk

  

 

Natuurlijk

   

De natuur is voor Atie een onuitputtelijke inspiratiebron die door haar hele oeuvre heen aanwezig is. Haar schilderijen zijn een spiegelbeeld van oprechte liefde voor natuurlijk schoonheid. Vanuit realistisch oogpunt schildert zij sfeervolle landschappen en stillevens in allerlei gedaantes. De fascinatie voor natuur is er altijd al geweest, 'maar pas latere leeftijd begreep ik dat landschap de ontmoeting is van mens, aarde, natuur en cultuur', aldus Atie.

 

 

Atie reist veel door Europa en staat zo regelmatig oog in oog met ongekende natuurschoon. Ze is op zoek naar de plekken waar de wereld nog stil is. Ze kijkt niet alleen, maar ziet ook. Fotografie helpt om een moment van vluchtige schoonheid vast te leggen. Die ene fractie van een seconde voordat alles weer veranderd. 'Een foto is wat ik op dat moment gezien en gevoeld heb, maar ook wat ik niet zag en nu pas ontdek'.

 

 

Atie kiest met zorg sfeervolle composities en zet deze op doek met acryl, olieverf pastel of aquarel. Ze schept beelden die getuigen van harmonie en innerlijke rust, de oneindigheid van het landschap. 'Ik verdiep en verwonder mij steeds weer'.

Het werk van Atie kenmerkt zich door eenvoudig. Deze eenvoud maakt het beeld doordringend. De doeken worden gekenmerkt door rust en helderheid. 'Ik hoop te bereiken dat de toeschouwer geprikkeld wordt om naar mijn schilderijen te kijken en nog eens te kijken. Om vervolgens zich te verwonderen, te glimlachen en te fantaseren'.

 

Voor een impressie van het werk van Atie de Visser klik hier