2011-4 Yvonne Weintré

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2011-4 Yvonne Weintré

2011-4 Yvonne Weintré

Dit item is verlopen op 29-11-2011.

 

Expositie in april 2011 in stadskantoor Goes

 

Mijn naam is Yvonne Weintré.

 

Ik ben geboren op 30 juli 1934 in Palembang op het eiland Sumatra en ik heb mijn jeugd doorgebracht in Surabaja.

 

OP mijn 16e jaar zijn we naar Holland gegaan met de familie. Ik heb van mijn neef, Fred Vogel, mijn leermeester, leren schilderen en kleuren mengen. Naast Indische landschappen schilder ik ook bloemstukken en boeketten.

 

Het schilderij dat ik “waar de tijd nooit ophoudt te bestaan”(Nacht over Java) heb genoemd, maakte ik nadat ik werd geïnspireerd door de tijd waarin we leven. Het leven, één met de natuur, waar de tijd nooit ophoudt te bestaan, gaf mij de inspiratie om een klok in het landschap te verwerken. Dit schilderij is te bezichtigen aan de overkant, links aan de muur. Aangezien ik romantisch van aard ben, heb ik de maan over een stukje Indie, mijn geboorteland laten spreken.

 

Wanneer ik begin met schilderen, zet ik eerst een muziekje op, bijv. een cassettebandje met door mijzelf gespeelde muziek met rustige Indonesische melodieën of andere mooie zachte muziek. Daar word ik dan fijn ontspannen van en fa dan helemaal op in het schilderen. Momenteel gaat mijn belangstelling meer uit naar het mystieke, o.a. landschappen in pastelkleuren en abstractie. Dit laatste staat nog in ontwikkelingsfase en zoek ik nog naar evenwicht door experimenteren en uitbroberen. Mogelijk ga ik mij hier toch meer op richten.

 

Mijn hobbies zijn verder musiceren, indisch koken en het beschilderen van T-shirts en het vervaardigen van diverse handwerken.

 

  

Yvonne Weintré  

 

Een deel (25%) van de opbrengst van de verkochte werken komt ten goede aan een aantal goede doelen (o.m. naar de ramp in Japan).

 

Voor een impressie van het werk van Yvonne Weintré klik hier.