2011-2 Stichting Funds for Hope

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2011-2 Stichting Funds for Hope

2011-2 Stichting Funds for Hope

Dit item is verlopen op 29-11-2011.

 

 

Stichting Funds for Hope!

 

Informatie tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat uit Keniaans houtsnijwerk en -sieraden die met de hand gemaakt zijn in verschillende werkgelegenheidsprojecten. Het betreft hier uitsluitend unieke, met de hand gemaakte producten. Door middel van deze werkstukken kunnen de deelnemers in hun eigen onderhoud voorzien.

 

Project 1

Houtsnijwerk dat gemaakt wordt in Akamba Village in Mombasa Kenia. Dit project is opgezet door verschillende hulporganisaties (o.a. Oxfam-Novib). Ongeveer 3000 handwerklieden zijn lid van deze coöperatie. Zij vervaardigen houtsnijwerk dat vervolgens door 7000 andere leden wordt afgewerkt (schuren, polijsten, verven en afwerken). De producten worden afgezet in eigen winkels en geëxporteerd naar andere (Afrikaanse) landen en Wereldwinkels. Alle deelnemers krijgen een eerlijk loon uitbetaald wanneer de producten worden verkocht. De producten van dit project zijn FSC gecertificeerd.  

 

Project 2

Sieraden die gemaakt worden door Keniaanse vrouwen die wonen in een sloppenwijk van de hoofdstad Nairobi. Deze vrouwen werken gezamenlijk aan deze sieraden (kettingen, armbanden en oorbellen). Dit project is opgezet door Funds for Hope! De doelstelling is tweeledig: ten eerste ontvangen deze vrouwen inkomen door de verkoop van deze sieraden. Ten tweede wordt de winst aangewend voor de bouw van een kinderopvangtehuis in Mombasa voor opvang van weeskinderen die hun ouders hebben verloren als gevolg van HIV/Aids.

 

Achtergrondinformatie Stichting Funds for Hope!

Deze stichting richt zich op kleinschalige hulpverlening in Kenia. Door de kleinschalige aanpak wordt voorkomen dat er onnodig geld aan de strijkstok blijft hangen. Met behulp van een partnerorganisatie ter plaatse worden projecten ondersteund die zich richten op verbetering van onderwijs, het opvangen van weeskinderen en het voorzien in microkredieten. Funds for Hope! zamelt op dit moment geld in voor de bouw van een weeshuis in de buurt van Mombasa. Daarnaast is er een sponsorprogramma waarin Nederlandse sponsors zorg dragen voor onderwijs en voeding via particuliere scholen. Ook voorziet Funds for Hope! in microkredieten voor slachtoffers van HIV/Aids, die daarmee een eigen bedrijfje kunnen beginnen en zodoende in hun onderhoud kunnen voorzien.

 

Meer informatie:

www.fundsforhope.nl

fundsforhope@hetnet.nl

info@fundsforhope.nl