2010-6-7 De Zuidwestelijke Delta

Gemeentearchief
HOME  |  Exposities Stadskantoor  |  Agenda  |  2010-6-7 De Zuidwestelijke Delta

2010-6-7 De Zuidwestelijke Delta

Dit item is verlopen op 12-09-2011.
Mogelijk toekomstbeeld

Bezoek de tentoonstelling en

Praat mee over verleden, heden en toekomst deltagebied

 

Kilometers zandstrand, brede duinen, drukbevaren waterwegen, internationale havenactiviteiten, unieke natuurgebieden met kwetterende vogels en knusse haventjes vol zeiljachten.

Dat is de Zuidwestelijke Delta. De geschiedenis, het heden en de toekomst van dit bijzondere deltagebied zijn te zien en te beluisteren in de tentoonstelling ‘Deltadrieluik’.

Deze tentoonstelling kunt u van 21 juni tot 3 juli bekijken in het Stadskantoor van de gemeente Goes, M.A. De Ruyterlaan 1 te Goes. De toegang is gratis.

 

De tentoonstelling brengt de Zuidwestelijke Delta in beeld. Dit deltagebied strekt zich uit over drie provincies: Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland en loopt van de Biesbosch bij Rotterdam tot het Zwin in Zeeuws-Vlaanderen en de Schelde bij Antwerpen.

Het is een gebied met een rijke geschiedenis waarin water en stormen de hoofdrol spelen. Prachtige oude kaarten laten dit zien.

De tentoonstelling gaat niet alleen over het verleden, ook de toekomst van het gebied komt uitgebreid aan bod. Krijgt Nederland een gesloten kustlijn of is een open riviermonding voor Rijn en Maas ook een optie?

Ontwikkelt de Oosterschelde zich verder tot de ‘schatkamer’ van de delta? Hoe zit het met het opwekken van energie in het Grevelingenmeer? Twee filmpjes en informatieve panelen geven een kijkje in de toekomst.