Gemeente Goes start regentonnenactie

De gemeente Goes zet in op duurzaamheid en het voorkomen van wateroverlast. Daarom organiseert de gemeente een regentonnenactie. Inwoners kunnen voor een gereduceerd tarief een regenton aanschaffen.

Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. Deze buien kunnen in een korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat. Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en ondersteunt hiermee de waterafvoer. Bovendien kan het opgevangen water worden gebruikt om de planten water te geven of als drinkwater voor huisdieren.

Zo maken we onze gemeente klimaatbestendiger én besparen we kostbaar drinkwater. Alle B-tjes helpen, want al die kleine B-tjes samen, maken een groot verschil!

Gereduceerde prijs

De regentonnen worden niet gratis uitgedeeld, maar kunnen door inwoners van de gemeente Goes tegen een gereduceerde prijs worden gekocht.

In de eerste ronde van de actie zijn 380 regentonnen beschikbaar voor de inwoners van de gemeente Goes. Bestellen kan vanaf dinsdagochtend 19 oktober 09.00 uur via www.goes.nl/regentonnenactie (de pagina is pas vanaf 09.00 uur actief). Op deze pagina staan ook de prijzen, alle voorwaarden en hoe het betaal- en afhaalproces verloopt.

Als de regentonnen allemaal verkocht zijn, wordt de opbrengst gebruikt om nog meer regentonnen beschikbaar te stellen. De actie wordt net zolang herhaald tot het budget op is.