Gemeente Goes en NS constateren diverse overtredingen tijdens gezamenlijke actie

Vorige week hebben de NS en de gemeente Goes een gezamenlijke handhavingsactie georganiseerd op station Goes. Tijdens de actie is er iemand overgedragen aan de politie vanwege het aantreffen van een nep-vuurwapen. Daarnaast hadden zeventig reizigers geen geldig vervoersbewijs en zijn er negen bekeuringen uitgedeeld: zes voor roken op plaatsen waar dit niet mag en drie voor openbaar alcohol gebruik.

De NS houdt regelmatig handhavingsacties op stations. In Goes was het de eerste keer dat ook de gemeentelijke handhavers aanwezig waren. Aanleiding voor deze gezamenlijke actie waren signalen van overlast op en rondom het Goese station. 

Veiligheidsgevoel

“We willen het veiligheidsgevoel vergroten”, aldus burgemeester Cees van den Bos. “Op het station moet iedereen zich op zijn of haar gemak voelen. Overlast, in welke vorm dan ook, hoort daar niet bij. Iedereen moet zich houden aan de huisregels van de NS.”

Reizigers die zich op welke manier dan ook onveilig voelen of overlast ervaren kunnen ook altijd een WhatsApp bericht sturen naar: 06 13 18 13 18. Hiermee komen ze direct in contact met de Meldkamer van de NS.