Flexwoningen Stationspark

Deze week plaatsten gemeente Goes en Beveland Wonen de eerste flexwoningen. Dit zijn snel beschikbare en betaalbare huurwoningen, bedoeld voor starters en jongeren, statushouders en mensen die met spoed een woning nodig hebben. Op de locatie aan de Van Hertumweg in het Stationspark komen in totaal 48 woningen.

Duurzaam en tijdelijk

De afgelopen maanden werd het terrein bouwrijp gemaakt. Woningbouwer Barli maakte de huizen in de fabriek. Ze hebben één, twee of drie slaapkamers. De woningen zijn gemaakt van duurzame onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Op deze locatie dicht bij het centrum en het station staan ze voor een periode van 10 jaar.

Na de zomer klaar

De komende tijd maken we de huizen klaar om in te wonen. We gaan aan de slag met de afwerking en de aansluitingen voor water en elektriciteit. We verwachten de woningen na de zomervakantie op te leveren. Beveland Wonen regelt wie welke woning krijgt. Minimaal de helft van de woningen gaan naar starters en jongeren. Maximaal 15 woningen gaan naar statushouders. En maximaal 10 woningen zijn voor andere mensen die met spoed een woning zoeken, zoals gescheiden mensen. De huurprijzen vallen onder de sociale huurgrens. 

Verhuur van de woningen

De flexwoningen komen in de verhuur via de website www.zuidwestwonen.nl. Sta je daar ingeschreven? Dan ontvang je een automatisch bericht. Belangrijk is wel dat je zoekprofiel goed staat ingesteld. Ben je nog niet ingeschreven bij Zuidwestwonen? Doe dit dan via www.zuidwestwonen.nl.