Ferdi Korsuize

Man met grijze baard, bril en blauwe trui met capuchon

Partij

  • Partij voor Goes

Nevenfunctie(s)

  • Chauffeur personenvervoer (Regiotaxi Oosterschelde)
  • Vrijwilliger Ruilwinkel Goes

Persoonlijke quote

'Voor Goes, voor elkaar'

Wie ben ik?

Mijn naam is Ferdi Korsuize, geboren in 1960 in Middelburg. Na enkele maanden ben ik al verhuisd naar Goes waar ik, met een korte onderbreking, tot 1998 heb gewoond. In dat jaar ben ik samen met mijn vrouw Carmen verhuisd naar ’s-Heer Arendskerke. In dit rustige dorp wonen we nog steeds met veel plezier. En we hopen dat nog vele jaren in gezondheid te mogen blijven doen.

Van vakbond naar politiek

Toen ik in de taxisector kwam werken bij Connexxion Taxi Services, werd ik na korte tijd al gevraagd om plaats te nemen in wat toen een vestigingscommissie werd genoemd. De, zoals het toen omschreven werd, ogen en oren van de ondernemingsraad. Enkele jaren later werd ik gekozen voor de landelijke OR en ben kort daarna trad ik toe tot het dagelijks bestuur van de OR CTS. Deze functie heb ik een kleine acht jaar vervuld. Een burn-out maakte aan deze cyclus een einde. Hierna ben ik weer gaan rijden op de regiotaxi en binnen de bond werd ik gevraagd voor het lokale vakbondswerk. Vanuit deze positie kwam ik in aanraking met de lokale politiek. De interesse was gewekt en de stap naar de politiek werd gemaakt. Omdat ik van mening ben dat gemeentepolitiek een lokale aangelegenheid is en moet blijven, was de aansluiting bij de Partij voor Goes een voor de hand liggende stap.

Werken aan...

De gemeente Goes moet een gemeente zijn waar iedere burger gerespecteerd wordt. En waar voor alle burgers plaats is om te wonen, te recreëren, te sporten en zich veilig te voelen. Dat valt in deze tijd niet mee. Zoveel mensen zoveel meningen, en nemen is vaak makkelijker dan (toe)geven. Luisteren naar alle belanghebbenden en proberen een gulden middenweg te vinden is niet altijd makkelijk of mogelijk. Maar wat mij betreft moet dat altijd het doel zijn.