Duurzame verkeersborden in Goes

In de gemeente Goes staan bijna 80.000 verkeersborden. Ieder jaar moeten er verkeersborden worden vervangen. En dat heeft gevolgen voor het milieu. Daarom wil de gemeente Goes meer milieuvriendelijke materialen gebruiken in de openbare ruimte. Vandaag onthulden we het eerste duurzame verkeersbord bij de Hollandse Hoeve in Goes.

Goed voor het milieu

Doordat we meer circulaire materialen gebruiken,  maken we de openbare ruimte een stukje duurzamer. En we verlagen daarmee onze CO2 voetafdruk. We gaan deze milieuvriendelijke borden in heel de gemeente gebruiken. Als een aluminium verkeersbord vervangen moet worden of we plaatsen een extra verkeersbord, gebruiken we vanaf nu een duurzaam verkeersbord. 

Herbruikbaar kunststof

De verkeersborden zijn gemaakt van 100% herbruikbaar Nederlands kunststof. Bijvoorbeeld van kunststof dat komt van een autobumper of een kliko. Aan het eind van hun levensduur worden de borden helemaal hergebruikt. Zodat er weer nieuwe verkeersborden van gemaakt worden.

Bijenhotel

De achterkant van de duurzame verkeersborden heeft de vorm van een honingraat. Daar past een mal van herbruikbaar kunststof in. Zo kan de achterkant van het bord worden omgetoverd tot bijenhotel. Ook plaatsen we in een paar borden een leemhuisje want bijen maken hun nesten graag dicht met leem. Op deze manier dragen we ook een stukje bij aan de biodiversiteit.