Duizend gratis bomen voor duizend Goese tuinen

Iedere Zeeuw met een tuin kan vanaf dinsdag 13 september 9.00 uur gratis boompjes bestellen op www.zmf.nl. Ook Gemeente Goes doet weer mee aan de actie van ZMf en partners. Er zijn duizend bomen voor duizend tuinen in de gemeente Goes. Wees er snel bij, want op is op.

Bomen en struiken leggen CO₂ vast en zijn een thuis voor vogels, insecten en andere dieren. Ze zijn dus goed voor het klimaat en de biodiversiteit. Bomen en struiken geven schaduw, waarin het soms wel meer dan tien graden koeler is dan in de volle zon! De bladeren en de wortels houden vocht in de bodem langer vast. Daarmee hebben ze een buffer voor zichzelf en andere planten en dieren om droogte langer het hoofd te bieden. Kortom, bomen zijn belangrijk. Daarom roepen wij u op om plaats te maken voor bomen. Dus tegels eruit en boompje erin! Doet u ook mee? Er is keuze uit elf soorten bomen. Kijk op de website van ZMf welke dit zijn.

Succes

ZMf organiseerde vorig jaar, samen met haar partners, de uitdeelactie voor het eerst. Het succes was zo groot dat de boompjes snel op waren. We geven dit jaar iedereen opnieuw de kans om gratis boompjes te bestellen.

Ophalen, planten en snoeien

De boompjes zijn op zaterdag 10 december 2022 tussen 11:00 en 16:00 uur op te halen bij MEC de Bevelanden in Goes. Ze zijn niet heel groot, dus makkelijk meenemen in uw fietstas of in de auto. Voor het planten volgt u de eenvoudige plantinstructies. Ook die vindt u op de website van ZMf. Bang dat de bomen u boven het hoofd groeien? Niet nodig, want alle soorten bomen zijn naar eigen wens te snoeien. Zo blijft u baas in eigen tuin.