Denk mee over de toekomst van Goes

Inwoners, organisaties en ondernemers hebben sinds 8 november de mogelijkheid om mee te denken over de toekomst van de gemeente Goes.

Het gaat om de stad, de dorpen en het landelijk gebied. De gemeente neemt de ideeën mee in de Omgevingsvisie. Hierin zetten we een stip op de horizon voor de toekomst van de gemeente. Goesenaren hebben tot en met 31 december 2021 de mogelijkheid om hun ideeën en wensen door te geven via goespraatmee.nl.

Visie

Wethouder Joost de Goffau: ‘Een visie maken over de toekomst van Goes lukt ons niet alleen. Dit doen wij met mensen die onze gemeente het beste kennen. Wij gaan daarom in gesprek met Goesenaren over de kansen die men ziet voor Goes. Waar onze kwaliteiten liggen, maar ook wat onze uitdagingen zijn. Alleen zo creëren we een visie voor de toekomst die past bij de verwachtingen van onze inwoners. Samen maken we Goes nog mooier.’

Goespraatmee.nl en ideeënbussen

Als startpunt halen we duidelijke ideeën op als het gaat om wonen,
werken of recreëren in Goes. Op goespraatmee.nl is het mogelijk om
inzichten te delen via een digitale gemeentekaart. Ook staan er ideeënbussen in de dorpshuizen, wijkcentra, de Goese bibliotheek en het Stadskantoor. De resultaten presenteren we in het eerste en tweede kwartaal van 2022. Goesenaren hebben dan opnieuw de mogelijkheid een mening te geven.

De Omgevingsvisie

Een toekomstvisie voor Goes, ook wel een Omgevingsvisie. Dit is een document waarin staat hoe de toekomst van de gemeente Goes eruit komt te zien. Het is op hoofdlijnen beschreven aan de hand van gebieden en thema's. De Omgevingsvisie gebruiken we om de komende twintig jaar de juiste keuzes te maken. En om het ideaalbeeld dat de gemeente en de Goesenaren voor ogen hebben te realiseren. Maar ook om bijvoorbeeld plannen te toetsen: past het bij het geschetste toekomstbeeld? De Omgevingsvisie legt niet alle details vast. Er blijft voldoende ruimte om die in de komende jaren duidelijker te maken.