Dat is pech, fiets weg!

De gemeente Goes en Nederlandse Spoorwegen (NS) vinden een nette en veilige stationsomgeving erg belangrijk. Om het station veilig en goed bereikbaar te houden, moeten fietsen in de speciaal aangegeven parkeervakken staan. Fietsen die niet goed geparkeerd staan kunnen worden weggehaald. Om mensen hiervan bewust te maken is de campagne ‘Dat is pech, fiets weg’ gestart.

Hoe en waar kan ik mijn fiets parkeren?

Parkeer jouw fiets altijd in een parkeervak. Deze vakken kun je herkennen aan de witte lijnen op de grond. Een fiets parkeren buiten deze lijnen, of op een andere plek mag niet. De fiets kan dan worden weggehaald. Meer informatie: Hoe parkeer ik mijn fiets? | Gemeente Goes

Voorbeelden van goed en fout parkeren

Wanneer wordt een fiets weggehaald?

  • Fietsen die buiten, of gedeeltelijk buiten, de aangegeven vakken geparkeerd staan.
  • Fietsen die langer dan 4 onafgebroken weken onbeheerd in een klem, vak of in de openbare ruimte staan.
  • Fietswrakken. Dit zijn fietsen die rij-technisch in slechte staat van onderhoud zijn of verwaarloosd zijn.

Mijn fiets is weggehaald. Wat nu?

Fietsen die worden weggehaald gaan naar de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) aan de Columbusweg in Goes. Hier worden ze drie maanden bewaard. Binnen deze termijn kun je jouw fiets ophalen tegen een betaling van 10 euro. Meer informatie: Fietsen | Gemeente Goes

Doe mee aan onze winactie!

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die hun fiets wél goed neerzetten. En jullie verdienen volgens ons een prijs! Dus: zet je jouw fiets altijd keurig in een fietsparkeervak? Dan maak jij kans op een fiets!

Samen met de NS verloten wij drie fietsen die we graag een tweede leven geven. Wil je kans maken op deze prijs? Vul dan hieronder je gegevens in. Geef ook aan welke fiets je wilt winnen. Meedoen kan tot en met 1 juli 2024. Winnaars ontvangen een persoonlijk bericht. 

Start aanmelding

Fietsen winactie