Cees Pille

Cees Pille

Partij

  • VVD

Nevenfunctie(s)

  • Clustermanager Logistiek bij Transport en Logistiek Nederland (bezoldigd)

Persoonlijke quote

'Ik wil me 100% inzetten voor Goes als centrumgemeente. Goes is een grote stad in het klein! Goes is sinds oudsher het centrum van de Bevelanden met veel bedrijven, veel cultuur, veel onderwijs en veel voorzieningen. Dat moet zo blijven en ik wil me sterk maken dat Goes een groeiende centrumgemeente blijft met een bloeiende economie'

Bruisende binnenstad

Mijn naam is Cees Pille en ik woon sinds 2017 in hartje Goes. Ik ben opgegroeid in Bodegraven, dat ligt in Midden-Holland. Daarna ben ik voor mijn studie naar Rotterdam vertrokken. Voor mijn werk bij VNO-NCW kwam ik in Zeeland terecht, waarna ik nog ruim twee jaar wethouder ben geweest. De binnenstad is een ‘onderschatte’ plek om te wonen. Het is geweldig. Je woont letterlijk in een historisch decor op loopafstand van alle culturele instellingen en de fijne horeca. Ik ben zelf actief als basketballer en padeller, maar ook bij de hockeyclub van de kinderen ben ik vaak te vinden. Ik zet me in de Goese raad in voor ondernemerschap, arbeidsmarkt, zorg, WMO, jeugd, onderwijs en financiën.

Waardevol samenleven

Ik sta voor betaalbare zorg, dichtbij huis. Vroeg of laat krijgen we allemaal met zorg te maken. Daarom wil ik me inzetten voor goede zorg waarbij onze inwoners centraal staan. Ik vind het belangrijk dat u in uw eigen buurt goed oud kunt worden. Het is daarom belangrijk dat we ons richten op de bouw van woningen waar je goed oud kunt worden. Een vergunning om een woning te kunnen aanpassen moet snel verleend worden. Zorg moet wel betaalbaar blijven, daarom kijken we kritisch of de hulp passend is. Ook volg ik scherp of de wijze waarop de gemeente opereert, niet beter kan. Iedereen die vastloopt in het sociaal domein, hoor ik graag.

Verstandige financiële keuzes

Als de gemeente meer uitgeeft dan dat er binnenkomt, ontstaan er financiële problemen. Ik vind het erg belangrijk dat de gemeente goed let op de eigen schatkist. We willen de gemeentelijke lasten laag houden door de gemeentelijke taken zuinig en effectief uit te voeren. Als de gemeente geld overhoudt, komt dit terecht bij onze inwoners en ondernemers. Goes behoort tot de goedkopere gemeenten qua OZB, dat moet zo blijven.

Neem contact op

Er wordt erg veel vergaderd in een gemeente. Ik zie het als mijn primaire rol om contact te houden met inwoners. Mijn motto is dat het buiten gebeurt en niet binnen! Als u ergens mee zit, neem contact met mij op via e-mail of social media.