Campagne: ‘Dat is pech, fiets weg!’

De gemeente Goes en Nederlandse Spoorwegen (NS) vinden een nette en veilige stationsomgeving erg belangrijk. Om het station veilig en goed bereikbaar te houden, moeten fietsen in de speciaal aangegeven parkeervakken staan. Fietsen die niet goed geparkeerd staan kunnen worden weggehaald. Om mensen hiervan bewust te maken start vandaag de campagne ‘Dat is pech, fiets weg’.

Jaarlijks worden er honderden fietsen rondom het station in Goes weggehaald. Naast zwerffietsen, zijn het ook vaak fietsen die op plekken staan waar dat niet mag. Bijvoorbeeld midden op een voetpad, tegenaan het stationsgebouw of net voor een ingang. Dit zorgt niet alleen voor onveilige situaties, maar is ook voor de uitstraling van het gebied niet wenselijk. 

Campagne

De gezamenlijke campagne ‘Dat is pech, fiets weg’ herinnert reizigers er niet alleen aan hoe belangrijk het is om een fiets goed te parkeren, maar ook wat de gevolgen zijn als je dit niet doet. Dan loopt men het risico dat de fiets wordt weggehaald.

In het stationsgebied is de campagne-slogan daarom op een aantal plekken aangebracht met tijdelijke biologische ‘graffiti’. 

Kijk voor meer informatie op www.goes.nl/fiets
 

Campagne-tekst: Dat is pech, fiets weg