Buurtauto

Een buurtauto is een auto die u deelt met andere inwoners van Goes. Dat heeft voordelen voor uzelf en voor het milieu. In Goes rijden er twee. Misschien ook iets voor u?

Buurtauto's hebben veel voordelen: voor het milieu, de openbare ruimte en de verkeersveiligheid. De gemeente zet zich daarom in voor meer buurtauto’s in Goes. Samen met Wheels4all onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om deze vorm van autogebruik uit te breiden. Wheels4all is een landelijke organisatie met als doel het gedeeld autogebruik slim en praktisch te organiseren.

Op dit moment rijden er twee buurtauto’s in Goes. Deze staan in de Wagnerlaan en de Jasmijnstraat. Deze auto’s zijn volop in gebruik en de gebruikers zijn tevreden.

Wat is een buurtauto?

Bij een buurtauto betaalt u alleen wanneer u rijdt. Om gebruik te kunnen maken van een buurtauto, wordt u lid en sluit u een abonnement af. Daarbij kunt u kiezen voor een abonnement van € 5 of € 10 per maand. Daarnaast betaalt u per uur en per kilometer. Naar afschrijving, onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting heeft u geen omkijken. Zo heeft u wel de lusten, maar niet de vaste lasten van een auto.

Algemene informatie over de buurtauto krijgt u via Wheels4all, tel. (0228) 514824 of https://www.wheels4all.nl. De contactpersoon voor Zuidwest Nederland is Marco Ouwerkerk, tel. (06) 51201828.