Burgemeester sluit twee woningen in Goes na vondst hennepkwekerijen

Burgemeester Cees van den Bos heeft maandag 1 juli twee woningen in Goes laten sluiten. In een woning aan de Berkenstraat en in een woning aan de Buys Ballotstraat zijn hennepkwekerijen gevonden. Dit zijn overtredingen van de Opiumwet. De burgemeester sluit deze woningen voor drie maanden.

Burgemeester Cees van den Bos: “We nemen deze maatregel zodat klanten en dealers niet meer naar deze woningen komen voor de handel in drugs. Duidelijk is dat deze panden niet meer beschikbaar zijn voor drugshandel. Ook gaan we op deze manier mogelijke overlast tegen voor buurtbewoners.”

Professionele kwekerijen

In mei doorzocht de politie de twee woningen. In de woning aan de Berkenstraat werd een kweekruimte met 143 hennepplanten gevonden. In de woning aan de Buys Ballotstraat werd een kweekruimte met 173 hennepplanten gevonden. Dit waren professionele en bedrijfsmatige kwekerijen. De woningen zijn op maandag 1 juli afgesloten en verzegeld door de gemeente Goes voor een periode van drie maanden. 

Drugscriminaliteit tegengaan

Drugshandel is een gevaar voor de veiligheid en de gezondheid van inwoners. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Vaak sturen criminele organisaties drugshandel aan. Regelmatig gaat dit samen met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken. Daarom geeft de Opiumwet de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. 

Meld Misdaad Anoniem

Veiligheid is niet alleen een taak van de politie en de gemeente. Burgemeester Cees van den Bos: "Als inwoners vermoedens hebben van criminele activiteiten, is het belangrijk om melding te doen. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij in de buurt mag u melden bij de politie (0900 8844). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Zo houden we samen onze gemeente veilig."