Bouw brandweerkazerne Goese Poort gestart

De bouw van de nieuwe brandweerkazerne Goese Poort is begonnen. Woensdag 1 mei ging symbolisch de eerste paal van de kazerne de grond in.

Duurzaam bouwen 

Bij de bouw van de brandweerkazerne gebruiken we voor het grootste deel circulaire en biobased materialen, zoals hout en marmoleum. Ook zijn de materialen herbruikbaar. We bouwen de kazerne bovendien natuurinclusief. Dat betekent dat we bewust ruimte maken voor dieren in het gebied. Zo maken we openingen voor vleermuizen om hun nesten te bouwen en komt er een insectenhotel in de toren. Een bloemendijk en natuurvriendelijke oever trekken veel vogels en insecten aan.

Duurzaamheid, natuur en veiligheid komen samen in het ontwerp van de nieuwe brandweerkazerne. Het is een mooi voorbeeld van ecologisch en maatschappelijk verantwoord bouwen.

Planning bouw

Aannemer De Delta voert het werk de komende tijd uit. De brandweerpost krijgt drie opstelplaatsen, kantoren, kleedruimten, een oefenplaats en sanitaire ruimten. We verwachten dat de kazerne in maart 2025 wordt opgeleverd. Daarna kan de brandweer hun intrek nemen. De nieuwe brandweerkazerne komt in plaats van de tijdelijke post aan de Troelstralaan in Goes.  

Met deze kazerne is het westen van Goes voor de komende jaren voorzien van brandweerzorg en klaar voor de meldingen van morgen. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Brandweerpost Goese Poort | Gemeente Goes

Het project krijgt subsidie van het Europese project Interegg Natuur-inbouw.