Boodschap Burgemeester Mulder over tijdelijke opvang extra asielzoekers

Goes vangt tot en met 20 september 400 extra asielzoekers op in de Zeelandhallen. Burgemeester Margo Mulder geeft hieronder uitleg over dit besluit.

‘Afgelopen vrijdagmiddag werd ik gebeld door staatssecretaris Van der Burg met het indringende verzoek om in Goes in de Zeelandhallen tijdelijk extra vluchtelingen op te vangen. Deze mensen hadden anders in Ter Apel buiten moeten slapen. We hebben daarmee ingestemd op Goese voorwaarden. En dat betekent: geen mensen uit veilige landen, geen mensen die bekend staan als overlastgevers, evenementen moeten gewoon door kunnen gaan, en uiteraard moet de politie goed geïnformeerd zijn.

Men is begonnen met het opbouwen, en ik ben dit weekend wezen kijken. Veldbedjes naast elkaar, zeer sobere omstandigheden. Mannen, vrouwen en kinderen worden daar dus nu tijdelijk opgevangen. Helaas was er in één van de bussen ook een aantal mensen uit veilige landen toch meegekomen. De helft daarvan, vier mensen, zijn direct teruggegaan naar Ter Apel. Vier andere mensen gingen bivakkeren op de rotonde bij de Zeelandhallen. Uiteraard een zeer ongewenste situatie. Dat is inmiddels opgelost, ook deze vier mannen zijn nu terug naar Ter Apel. En deze tijdelijke crisisopvang zal nog tot 21 september duren.’

Boodschap burgemeester Mulder tijdelijke opvang extra asielzoekers