Bespaarhuis

Kiest u voor energiezuinig wonen? Dan kiest u voor meer gemak én u bespaart geld! Maar wat is daarvoor nodig? En is uw huis wel geschikt voor andere warmtebronnen? Is het de moeite waard om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? En welke subsidies zijn er allemaal? Het antwoord op al deze vragen vindt u in het Bespaarhuis.

Het Bespaarhuis is een idee van de gemeente Goes. Het helpt u op weg met informatie en advies, vrijblijvend. Daarbij kijken we wat geschikt is voor úw woning, úw situatie en úw budget. Ook ziet u in het Bespaarhuis hoe duurzame oplossingen er in het echt uitzien. Bijvoorbeeld oplossingen voor isolatie, voor het opwekken van energie en voor verwarming. Ook kunt u hier al uw vragen stellen. 

Bespaarhuis

Activiteiten

In het Bespaarhuis zijn regelmatig activiteiten, thema-avonden en u kunt zelf iets organiseren in het Deellokaal. 

Activiteiten in het Bespaarhuis
Datum Activiteit Tijdstip
     
11 december 2021

Reparatiecafé in het Deellokaal en extra openingsdag Bespaarhuis

Ruilwinkel Goes houdt een Reparatiecafé in het Deellokaal van het Bespaarhuis. Je kunt langskomen met kapotte spullen om deze zelf, met hulp van een deskundige, te repareren. 

Ook kun je deze dag het Bespaarhuis zelf bezoeken voor tips en adviezen over het verduurzamen van je woning.

12.00- 16.00 uur

Openingstijden Bespaarhuis

Het Bespaarhuis valt onder de noemer 'niet-essentiële winkel' en is daarom tijdens de tijdelijke lockdown tot 14 januari gesloten. Hopelijk kunnen we u snel weer ontvangen. 

Adres

U vindt het Bespaarhuis aan de Lijnbaan 14 in Goes.

Meer weten?

Meer lezen over duurzaam wonen? Wij verzamelden voor u een paar nuttige websites:

Meer over duurzaamheid in Goes en ons klimaatprogramma vindt u op de pagina Klimaat en duurzaamheid: Klimaat en duurzaamheid | Gemeente Goes

duurzaambouwloket.nl

Hier kunt u een subsidiecheck doen die duidelijk maakt voor welke subsidies u in aanmerking komt. Verder vindt u hier informatie over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.

energiekzeeland.nl

Hier kunt u terecht voor een advies op maat voor verduurzamen van uw woning.  Energiek Zeeland is een samenwerking tussen de provincie Zeeland, de Zeeuwse gemeentes en de realisatiepartners. 

verbeterjehuis.nl

Een complete gids die de weg wijst rondom allerlei vragen over uw huis verduurzamen. Zoals waar te beginnen, wat kosten het en wat levert het op? De verbetercheck berekent de kosten en besparing van isolatie voor uw huis.

milieucentraal.nl

Milieucentraal.nl is een website boordevol praktische en duurzame adviezen en informatie. Van alles over isoleren, isolatiemateriaal en besparen tot duurzaam vervoer.

milieucentraal.nl > klimaatadaptatie

Kijk ook hoe u zich kunt voorbereiden op hitte, droogte en meer neerslag. Zoals de tuin vergroenen, een groen dak nemen of regenwater opvangen.

Wij-isoleren.nl

Zoekt u een isolatiebedrijf? U vindt hier een overzicht van gespecialiseerde isolatiebedrijven met de best beschikbare kwaliteitsregelingen. Dit overzicht is een gezamenlijk initiatief van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en de branchevereniging van isolatiebedrijven VENIN.

goes.nl/lening-duurzaam-en-langer-thuis

De lening Duurzaam en Langer Thuis van gemeente Goes van maximaal € 50.000 is voor het verduurzamen en/of levensloopbestendig maken van uw bestaande woning.