Anezka van de Weg

Anezka van de Weg

GroenLinks

 Adres

 John Lennonlaan 10
 4462 LC Goes

 Nevenfunctie 

  • Loopbaanadviseur, trainer & coach vanuit eigen onderneming Anezka.nu

Eén van onze sterkste wapens is het dialoog'

Dialoog

Het citaat hierboven is van Nelson Mandela en heeft mij geraakt. Mijn naam is Anezka van de Weg. Ik ben tien jaar geleden vanuit de omgeving Amsterdam naar het prachtige Goes verhuisd. Daar woon ik nu samen met mijn echtgenoot Bas en mijn kinderen Mick en Kim. Ik kwam al snel in aanraking met de dialoog. Het is een geweldige manier om mensen met elkaar in een open gesprek te brengen. Het doel hiervan is dat mensen elkaar beter begrijpen en op die manier de samenleving versterken.

Met een kleine groep enthousiaste mensen en met steun van onze gemeente, ontstond Stichting Goes in Dialoog. Met veel plezier heb ik verschillende dialogen georganiseerd en begeleid. Dat deed ik samen met een aantal scholen en zorg- en welzijnsorganisaties in Goes. Ik kwam erachter hoeveel positieve energie er is en hoe mensen betrokken bij elkaar zijn. 

Ondernemer

In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als zelfstandig loopbaanadviseur, trainer en coach voor verschillende bedrijven. Hierbij richt ik me op duurzame ontwikkeling en teambuilding. En op verbeterde communicatie wanneer er veranderingen zijn.

Genieten

Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd met mijn gezin en vrienden te genieten van het Zeeuwse buitenleven. Wandelen, fietsen en zwemmen in de Oosterschelde is na tien jaar nog steeds leuk. Daarnaast houd ik enorm van lezen en verheug ik me weer op (buiten)concerten en bioscoopbezoeken.

Focus

Als raadslid houd ik me bezig met:

  • Zorg, Werk & Welzijn;
  • Landschap en Natuur;
  • Milieu;
  • Jongeren;
  • Onderwijs.

Jongeren

Jongeren zijn een belangrijke groep burgers, waar ik graag aandacht voor vraag. Ondanks onze goede scholen met betrokken docenten, komen problemen onder jongeren veel voor. Deze fase van hun leven zit vol uitdagingen. Deze ingewikkelde tijd van coronamaatregelen maakt het zeker niet makkelijker. Zo is de druk op sommige gezinnen groter. Daarnaast zijn de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten via sport, werk en onderwijs kleiner. En ook het vragen om hulp is heel lastig. Juist voor jongeren is het belangrijk om als samenleving klaar te staan en te beseffen: It takes a village to raise a child.

Thema's

Of het nu gaat om natuur en milieu, vluchtelingen of kwetsbare burgers. Deze thema's samen en het zicht op de toekomst zijn voor mij het belangrijkste bij het zoeken naar oplossingen. Ik las eens een geweldige manier van werken van een organisatie bij de ontwikkeling van een nieuw plan voor de toekomst. Alle medewerkers moesten meedenken. De helft van de mensen had een apart hesje aan. Zij kregen de opdracht om te denken als een medewerker uit het jaar 2070. Hierdoor was iedereen samen verantwoordelijk en was er aandacht voor mensen in de toekomst. Graag wil ik mijn GroenLinkse bijdrage leveren aan onze prachtige gemeente.