André Alting

André Alting

Partij

  • PvdA-GroenLinks

Nevenfunctie(s)

  • Ambulant begeleider gehandicaptenzorg bij SDW

Persoonlijke quote

'Ik wil een eerlijke, sociale, veilige en gezonde leefomgeving voor alle kinderen binnen onze gemeente. Ieder kind verdient een goede start. We moeten eerlijke, sociale oplossingen vinden voor klimaatvraagstukken. Door bewuste keuzes te maken, kijken we later trots terug op wat we doorgaven aan onze kinderen' 

Glasstad

Mijn naam is André Alting. Ik woon samen met mijn vriendin en onze dochter in Goes-Zuid. Ik kom uit Leerdam en mijn partner komt uit Tholen. Leerdam staat ook wel bekend als de 'Glasstad'. We bedachten al snel dat Goes de stad was om samen te gaan wonen. Het ligt niet ver van de randstad. Bovendien heeft Goes alles wat een grote stad heeft, ondanks dat het zelf geen grote stad is. 

Ambulant begeleider

Ik werk in het dagelijks leven als ambulant begeleider in de zorg. Dat doe ik in Roosendaal. Ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en met mensen die thuiswonende kinderen hebben. Vaak hebben deze kinderen ook een beperking. Ik ondersteun gezinnen met de meest eenvoudige vragen over opvoeding.

Gezin

Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin. Ik houd ervan om samen te eten en spelletjes te spelen. Een dagje weggaan of met z'n allen een film kijken, vind ik ook heel leuk.  

Focus

Als raadslid focus ik me op:

  • Energie- en klimaatbeleid
  • Jeugd
  • Landschap en natuur
  • Milieu
  • Onderwijs
  • Sport

Kinderen

Naar de mening van kinderen en jongeren luisteren we nog te weinig, vind ik. We hebben in Goes wel een kinderburgemeester, maar die rol is niet officieel. In artikel 12 van de rechten van het kind staat geschreven dat kinderen hun mening mogen geven. Zeker als het over henzelf gaat. Naar die mening moeten mensen vragen en luisteren. De overheid moet ervoor zorgen dat dat gebeurt. Daarnaast heb ik hart voor de jeugd in Goes. Het is belangrijk dat zij samen leren en werken. Bijvoorbeeld om een schoolplein te groener te maken.

Klimaatprogramma

De gemeenteraad heeft ook een klimaatprogramma vastgesteld. Daarin staat onder andere waar de temperatuur in de gemeente Goes het meest stijgt. Waar de grootste problemen zijn als het lange tijd regent, is ook in dit klimaatprogramma opgenomen. PvdA-GroenLinks vindt het belangrijk om bij nieuwe plannen eerst op dat programma terug te vallen.