Waar laat ik mijn afval?

HOME  |  Minder afval, minder kosten!  |  Waar laat ik mijn afval?

Waar laat ik mijn afval?

Ophalen

Restafval, groente-, fruit- en tuinafval (GFT), papier en karton halen we bij u thuis op. Restafval gaat in de restafval container, GFT in de GFT-container en papier en karton in de papiercontainer. Restafval en GFT-afval worden iedere twee weken opgehaald. Papier en karton één keer per maand. Kijk hier wanneer de containers bij u in de straat geleegd worden.

Wegbrengen

Textiel, kunststof en drankenkartons en glas kunt u kwijt in de verzamelcontainer bij u in de buurt. Op onderstaande kaart ziet u waar u bij u in de buurt terecht kunt.

Bouw- en sloopafval, elektrische apparaten, snoeiafval en overig grof afval levert u in bij de milieustraat. Kunt u dat niet zelf, dan kunt u tegen betaling gebruik maken van de ophaaldienst.

Woont u in de binnenstad of in een appartement?

Dan brengt u zelf uw restafval, GFT, kunststof en drankenkartons, papier en karton naar de ondergrondse container bij u in de buurt. Op onderstaande kaart ziet u waar u bij u in de buurt terecht kunt.

Overzichtskaart inzamelpunten

Klik links boven in de afbeelding op >> om de legenda te openen

Heeft u bedrijfsafval?

Heeft u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. Kijk hier voor een overzicht van bedrijfscontracten voor de verwerking van uw bedrijfsafval.

Medisch afval

Voor inwoners die vanwege medische redenen meer afval hebben is er een medische regeling. Klik hier voor meer uitleg.

Restafval

Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, hoort bij het restafval. Het gaat bijvoorbeeld om luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en chipszakken. Voor meer informatie over restafval kun je terecht op de website van Milieu Centraal.

Wilt u een (extra) container aanvragen?

Vul dan hier een aanvraag formulier in of neem contact op met de gemeente 0113 249 770. Bent u uw container kwijt? Doe dan aangifte via www.verlorenofgevonden.nl. Stuur de bevestiging die u per mail krijgt toegestuurd naar stadskantoor@goes.nl. U krijgt binnen een week een nieuwe container.

Afvalscheidingswijzer

Weet u niet goed waar u welk afval kwijt kunt? Met het overzicht in onze folder wordt afval scheiden nog makkelijker! 

U kunt ook precies nagaan welk afval waar moet met de afvalscheidingswijzer* van Milieu Centraal.

Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal >


* In de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal wordt aangegeven dat metalen verpakkingen aangeboden mogen worden bij het kunststofafval. In de gemeente Goes is dit niet mogelijk omdat wij hiervoor in Zeeuws verband geen contract voor hebben afgesloten met de afvalverwerker. Metalen verpakkingen kunnen bij het restafval.