Brede scholen

Lees deze pagina voor

In Brede scholen werken (meerdere) basisscholen samen met kinderopvang, welzijns- en sportorganisaties, het CJG en de bibliotheek. In Goes zijn op vier locaties Brede scholen gerealiseerd. Er is geen vaste definitie over wat een brede school is, brede scholen zijn er in veel soorten en maten. Maar centraal staat de samenwerking in beleid en uitvoering tussen onderwijs en andere instellingen. In Goes gaat het om de brede school Goese Polder, de brede school De Symfonie (Goes-Zuid), de brede school Het Samenspel (Wolphaartsdijk) en de brede school ’s-Heer Arendskerke. Deze laatste vormt een samenwerkingsverband met basisschool De Poeljeugd in ’s Heer Hendrikskinderen.

Daarnaast werken diverse basisscholen samen met partners in een netwerk, zoals de Kloetingseschool en gereformeerde basisschool De Wingerd.

De partners in de brede scholen (onderwijs en overige organisaties) hebben gezamenlijk hun visie geformuleerd en hebben die uitgewerkt in doelstellingen. Zo maken zij duidelijk wat zij kinderen, ouders en buurtbewoners willen bieden.

De gemeente Goes ondersteunt actief de samenwerking en het aanbod in de brede scholen. Voor vragen over de brede school kunt u contact opnemen met de coördinator brede scholen Hubert Leeman 06 - 10 10 56 16, h.leeman@goes.nl.