Burgerlijke stand

Lees deze pagina voor

N.B. Het archief van de burgerlijke stand is momenteel helaas niet via deze website raadpleegbaar. U kunt deze wel inzien in onze studiezaal.

 

 

Totdat de Fransen in 1795 Nederland veroverden, kende Nederland geen centraal overzicht van de samenstelling en omvang van de bevolking. De Franse bezetter voerde in enkele landsdelen in 1796 de burgerlijke stand in. In 1811 werd deze registratie overal ingevoerd. Dat betekende dat vanaf die tijd geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten werden opgemaakt.

 

 

Het Gemeentearchief Goes beschikt over de akten van de burgerlijke stand van Goes en de voormalige gemeenten Kloetinge, ’s-Heer Arendskerke, Wolphaartsdijk en Kattendijke.

 

Ook de voorlopers van de burgerlijke stand van deze plaatsen, de doop- en trouw- en begraafboeken, zijn voor zover niet verbrand in mei 1940 voor het publiek beschikbaar.

 

De geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten zijn openbaar na respectievelijk 100, 75 en 50 jaar. Wilt u toch informatie over gegevens uit de niet-openbare periode, neemt u dan contact op met de afdeling Publiekszaken van de gemeente Goes, telefoon (0113) 249 600 of stadskantoor@goes.nl

 

Een aantal indexen op de burgerlijke stand vindt u hieronder. Zo kunt u eenvoudig zoeken naar personen in uw familie.

 

Zoeken in:

 

Geboorte  (toegankelijk 1811 - 1910)

Huwelijk   (toegankelijk 1811 - 1935)

Overlijden (toegankelijk 1811 - 1960)

 

 

Naar de registers op de burgerlijke stand die nog niet op de site geplaatst zijn, kunt u in onze studiezaal nader genealogisch onderzoek komen doen. Openingstijden.

 

 

Laatste update:  1 juli 2012  

Datum nieuwe update: onbekend i.v.m. werkzaamheden

 

Gemeentearchief